The 100Hands – Out of the Box 2.0

Zaterdag 9 en zondag 10 september gaan The 100Hands weer Out of the Box! Tijdens het monumentale weekend bezoek je de voorstelling gratis op het prachtige terras voor Filmhuis Breda, Breda Botanique en recht boven Stadsarchief Breda.

Out of the box 2.0 is een fysieke, beeldende voorstelling over creativiteit binnen beperking.

Je kent ze wel, mensen die zeggen dat je gewoon even ‘out of the box’ moet denken. Maar ‘de box’ heeft nogal wat verschillende betekenissen: van ‘baby-parkeerplaats’, tot een wereld overheersende samenzwering, van lekker in je comfortzone zijn tot een kooigevecht. Dus wat betekent ‘de box’ eigenlijk voor verschillende mensen?

In deze fysieke, acrobatische en beeldende locatievoorstelling voor jong en oud, ontmoet een groep mensen elkaar in een beperkte ruimte – een levensgrote box waar je van alle kanten in kunt kijken. Waar één persoon hard werkt om in de box te komen, wil een ander alle binnenruimte voor zichzelf, terwijl een volgende zich juist van alle grenzen probeert te ontdoen. Als publiek wordt je op ongedwongen wijze betrokken bij de voorstelling, die zowel in-, als ’out of the’ box plaatsvindt. Zou je iemand die de box in wil helpen, tegenhouden of kijk je alleen maar toe? Hoort die jongen die daar verderop staat nou bij de voorstelling of niet? Of je zelf even de box in wil?

In een aaneenschakeling van atletische dans, beeldende verstilling en acrobatische vondsten ontvouwt zich de zo menselijke impuls om ons vrij te vechten, alsmede de behoefte aan samenhorigheid. Out of the Box is een lichtvoetige reflectie op tijden van aanpassing en afstand houden, maar bovenal een ode aan de creativiteit die je kunt vinden binnen beperking.

De voorstelling is voor jong en oud en met de weersvoorspelling belooft het een prachtig weekend te worden. Jij komt toch ook?

  • Zaterdag 9 én zondag 10 september
  • Start om 13:30 en 16:00
  • Filmhuis Breda – Keizerstraat 19F

Let op; zorg dat je tijdig aanwezig bent om verzekerd te zijn van een zitplaats. Reserveren is niet nodig.

 

Foto boven en onder: Marco Diks

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang