De List met het Turfschip

Terug van weggeweest!

Op zondag 10 september vaart ‘De list met het Turfschip’ weer door de gracht van het Kasteel van Breda! Vaar mee door de slotgracht en beleef de List met het Turfschip. Ontdek het hele verhaal in vier scenes en maak mee hoe het er in die tijd aan toeging.

Tijdens de 80 jarige oorlog was Breda bezet door de Spanjaarden. Op 4 maart 1590 voerde Prins Maurits een list uit gebaseerd op het Paard van Troje. Hij verstopte 75 soldaten in het Turfschip van Adriaan van Bergen en vertrek uit Etten-Leur voor de verovering van het Kasteel van Breda. De barre tocht duurde bijna 2 dagen en de soldaten zaten tot aan de knieen in het water in het ruim van het lekkende schip, verstopt onder een lading turf.

Nadat Breda was bevrijd van den Spanjaerd vierde Breda uitbundig haar nieuwe vrijheid en bleef het nog lang onrustig in de stad!

Dankzij de samenwerking met onze partners de KMA, Stichting Historische Verzameling en Turfschipper Marcel Vos kan je op zondag 10 september weer meevaren met De List met het Turfschip!

Meld je vooraf wel even aan via de website om zeker te zijn van een plekje!

Foto boven: Marco Diks
Foto onder: Joyce van Belkom

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang