Ontdek Nassaudag Breda op 2e Pinksterdag

Op maandag 20 mei waan je je weer even terug in de tijd van de Nassaus. Dan vindt namelijk de jaarlijkse Nassaudag plaats.

Op deze dag staat Breda in het teken van de jaarlijkse Nassaudag en viert de stad haar rijke historie. Deze dag biedt een scala aan activiteiten die allemaal verband houden met de Nassaus, de voorouders van ons Koninklijk huis. Van het imposante kasteel tot aan de eeuwenoude Grote Kerk en het schilderachtige Bouvigne, elke plek ademt geschiedenis en vertelt verhalen die teruggaan tot lang vervlogen tijden.

Bezoekers kunnen genieten van historische optredens, kleurrijke tentoonstellingen, boeiende rondleidingen en nog veel meer. Ook worden er op verschillende plekken in de binnenstad straattheater opgevoerd, middeleeuwse muziek ten gehore gebracht en verhalen verteld die de geschiedenis van Breda tot leven brengen.

Kortom, Nassaudag belooft een dag vol ontdekkingen en plezier te worden voor jong en oud. Vergeet niet het volledige programma te bekijken op www.bredanassaustad.nl

Foto boven en onder: Breda Nassaustad

Zaterdag 14 september & zondag 15 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang