Levende grafstenen

Waarom wachten tot september als we deze zomer al kunnen beginnen? Open Monumenten Dagen Breda heeft de handen ineen geslagen met de Grote Kerk Breda om vanaf 1 juli al een zomerprogramma te presenteren: Als monumenten konden praten.

1 juli t/m 10 september
Grote Kerk Breda

Reis 400 jaar terug in de tijd met de nieuwste technologie. Levende grafstenen is onderdeel van het zomerprogramma Als monumenten konden praten.

De Grote Kerk Breda zit vol verhalen die er op wachten verteld te worden: al eeuwenlang worden in de kerk levens gevierd en herdacht. Maar hoe laat je eeuwenoude stenen spreken? De Grote Kerk Breda, We Are Playgrounds en St. Joost School of Art & Design sloegen de handen ineen voor een innovatief experiment.

Met de nieuwste Augmented Reality (AR) technieken, een oplossing die via jouw telefoon een laag over de werkelijkheid heen legt, brengen Masterstudenten Animation de levensverhalen die schuil gaan achter drie van de 16e– en 17e-eeuwse grafstenen in de kerk tot leven. Via een (gratis) app reis je met de nieuwste technologie 400 jaar terug in de tijd. Leer over de enorme schat van generaal Von Weibnum (1691) die nooit is opgeëist, doorloop samen met Cornelis Leeuwerck (1717) de seizoenen van zijn gezinsleven en ervaar hoe het ongetwijfeld fraaiste monument ooit opgericht voor een kanunnik, Willem van Galen (1539), tot leven komt.

Openingstijden Grote Kerk Breda:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur / Zondag: 13.00 – 17.00 uur
Tip: De kerk is soms gesloten voor evenementen. Check voor jouw bezoek altijd de agenda.

Campagnebeeld Levende grafstenen:
Foto Edwin Wiekens
Concept Yurr Studio WEB
Foto: PHOTEDby Edwin Wiekens

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang