Flora van Breda

Waarom wachten tot september als we deze zomer al kunnen beginnen? Open Monumenten Dagen Breda heeft de handen ineen geslagen met de Grote Kerk Breda om vanaf 1 juli al een zomerprogramma te presenteren: Als monumenten konden praten.

1 juli t/m 10 september
Grote Kerk Breda

In de tentoonstelling Flora van Breda van internationaal bekend kunstenaar Mandy den Elzen uit Breda zie je hoe zij met klassieke technieken een ode te brengt aan de verscheidenheid aan Bredase wilde plantensoorten. Dit levend erfgoed vormt een tijdsbeeld van het ecologische erfgoed van onze stad. De planten en hun verhaal worden als het ware een monument, opgedragen aan het belang van groen in een stad.

In de Grote Kerk Breda, waar zelf ook een verscheidenheid aan bloemen en planten te vinden is, worden de gebalsemde planten in een groeiende installatie bij elkaar gebracht en gedurende de tentoonstelling aangevuld met nieuwe vondsten. Schuif aan bij dit plantenritueel en laat je inspireren door de onderzoekende verhalen.

Als kunstenaar werkt Mandy den Elzen op het grensvlak van kunst, natuur, wetenschap en biologie. Haar werk is al op verschillende locaties over de hele wereld tentoongesteld.

Meer over Mandy den Elzen

Openingstijden Grote Kerk Breda:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur / Zondag: 13.00 – 17.00 uur
Tip: De kerk is soms gesloten voor evenementen. Check voor jouw bezoek altijd de agenda.

Foto flora: Marco Diks
Foto Mandy: PHOTEDby Edwin Wiekens

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang