Fietsroute door Breda Zuid

Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen meer dan vijftig monumentale panden weer gratis de deuren voor het publiek. Naast de vertrouwde iconen van de stad, brengt het programma ook dit jaar weer volop nieuwe activiteiten. Deze fietsroute Rondje Zuid is door de fietsgidsen van Gilde de Baronie speciaal samengesteld voor Open Monumenten Dagen Breda en gaat langs langs alle 10 monumenten zuidelijk van het stadscentrum plus een extra lus naar 4 landgoederen van de ABG gemeente.

De fietsronde loopt via het Ginneken, het Markdal, Ulvenhout, het Ulvenhoutse Bos, Bavel, en weer via het Ulvenhouse Bos naar de wijk IJpelaar terug naar het Ginneken.

Op elk punt kan uiteraard gestart worden, op de kaart gezien wordt deze route “tegen de klok in” gereden. Let vooral op de openingsdagen en tijden!

De route vindt aansluiting in Ulvenhout met de route langs vier landgoederen: Anneville, Valkenberg, Hondsdonk en Luchtenburg en gaat dan weer terug naar de route langs de monumenten.

Totale afstand, wanneer de beide rondes gereden worden is 30 km; separaat nrs. 1 t/m 10 is 19 km, de landgoederen alleen vanaf de kruising Annevillelaan/Pennendijk en weer terug bijna 11 km.

Download hier een printbare versie van de fietsroute.

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang