De Grote Toren zingt!

Op de Grote Markt kun je ieder kwartier de stem van de grote toren horen. Op marktdagen en bij speciale gelegenheden speelt de stadsbeiaardier allerlei soorten muziek op de beiaard achter de klok. Dit jaar is het 100ste jaar dat een lid van de familie Maassen als stadsbeiaardier de klokken van de Grote Kerk bespeelt. Reden voor een feestje!

Speciaal voor deze gelegenheid heeft stadsbeiaardier Paul Maassen een oproep gedaan aan de Bredanaars om hun geliefde, vrienden of je moeder te verrassen door een verzoeknummer bij hem aan te vragen.

Op deze oproep is massaal gereageerd! Naar aanleiding van de oproep, hebben een heleboel Bredanaars een verzoeknummer ingediend voor ‘De Grote Toren zingt’. Vaak met een mooi verhaal en heel veel enthousiasme. En helemaal passend bij het thema van Open Monumentendagen: ‘Als monumenten konden spreken’.

Stadsbeiaardier Paul Maassen heeft uit alle aanvragen een playlist samengesteld van 21 nummer die hij zaterdag 9 september van 16.00-17.00u zal spelen! En hij gaat rocken!! Van Corry Konings en Django Wagner tot AC/DC en Black Sabbath! En natuurlijk sluiten we af met ons Bredaas volkslied.

Iedereen is uitgenodigd om op de Grote Markt te komen luisteren!

 

Wil je weten welke nummers de beiaardier gaat spelen? Download hier de afspeellijst of bekijk de afspeellijst op de tafeltjes bij de horeca op de Grote Markt.

Foto boven: Jan Korebrits

Zaterdag 9 september & zondag 10 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 55 lokaties open

Gratis toegang