CREDO – het verborgen pad van Breda

In 2020 heeft OMD Breda in samenwerking met de afdeling Erfgoed van de gemeente Breda en Breda Promotions een heuse city escapegame ontwikkeld. Sinds de start zijn al meer dan 10.000 spelers de uitdaging aangegaan om het geheim te ontrafelen! De game is gratis te spelen en kan van achter de eigen computer of lopend door het centrum van Breda gespeeld worden. Durf jij de uitdaging ook aan te gaan?

Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Een ridderorde en een kloosterorde azen al eeuwen op dit document. Ze willen beide als eerste de locatie vinden en het document in bezit krijgen. Maar dan verschijnt er een slimmerik op het toneel. Hij schakelt jou en je team in om op pad te gaan en het mysterie te ontrafelen. Je duikt onder in de geschiedenis van Breda en komt op je weg langs de mooiste monumenten. Lukt het jou en je team om de locatie te achterhalen en het document te vinden?

Speel buiten of binnen

Al lopend door het historische stadscentrum van Breda speel je op je telefoon het spel en ontrafel je met jouw team het mysterie Kan je niet naar Breda komen of ben je gebonden aan huis? Speel CREDO dan vanachter je eigen computer. Kies na het inloggen of je in Breda op pad gaat, of dat je het aan je keukentafel speelt.

Speel als groep

CREDO is een echt teamspel. Alle teamleden dragen bij aan de oplossing van deze uitdagende game. Daarmee is het geschikt voor vriendengroepen, collega’s, teamuitjes, verenigingen en families. Stel snel je eigen team samen en zoek het verborgen pad. Na het spelen kijk je voor altijd anders naar Breda.

Kinderspel?

Speel je CREDO als gezin? Er zijn opdrachten waar kinderen goed in zijn en uitdagende puzzels voor volwassenen. CREDO is dus geen kinderspel maar een echt familiespel (9-99) waarbij iedereen aan bod komt. Je doet het met elkaar!

Kelly

Een érg leuke speurtocht. Veel over Breda geleerd. Op plaatsen komen waar ik nog nooit ben geweest en wij wonen hier notabene! 

Speler

Superleuk! Soms wat lastig, maar leuk om te doen. Niet te moeilijk

Saskia

Leuke route, mooi in elkaar gezet en verrassend moeilijk eind (beslissing waar we de akte aan schenken). Een aanrader!

Ruben en Joas

Leuk gemaakt! Wij (Ruben, 11 jaar en Joas, 8 jaar) hebben goed gespeurd door de stad.

Sanne

Complimenten voor deze ontzettend leuke online tocht!

Zaterdag 10 september & zondag 11 september

11.00 - 17.00 uur

Jong & oud

Meer dan 30 lokaties open

Gratis toegang