Foto: Hotel Nassau

Inspiratie-bijeenkomst ‘duurzame monumentenzorg’

Nieuws

Ontdek wat Venetië en Breda met elkaar te maken hebben.

Klimaatopwarming, materiaalschaarste en energietekorten zijn aan de orde van de dag. Samen staan we voor een enorme opgave. Ook voor de monumentensector is dit een belangrijk onderwerp en het thema van Open Monumentendagen is niet voor niets: ‘duurzaam duurt het langst’.

Aan de vooravond van dit evenementenweekend, organiseert gemeente Breda in samenwerking met Open Monumenten Dagen Breda op woensdag 7 september een bijeenkomst die op dit onderwerp aansluit. Een tweetal presentaties biedt monumenteneigenaren inspiratie en informatie over duurzaamheid binnen de monumentenzorg.

 Tijdens deze avond zal er genoeg gelegenheid zijn voor het uitwisselen van kennis en ervaringen over de specifieke uitdagingen waar we voor staan bij het verduurzamen van monumenten. Deelname is gratis.

Datum

Woensdag 7 september

Programma

19.00u Ontvangst

19.30u Lezing Duurzaamheidsmogelijkheden en het Charter van Venetië – door Diewert Berben, senior adviseur Erfgoed, Gemeente Breda

19.50u Reacties en vragen vanuit de zaal

20.00u Lezing Kaders en lokale ambities met afwisselend reacties, vragen en uitwisseling ervaringen van het publiek – door Julie Conradi, adviseur Erfgoed Gemeente Breda

20.15u Pauze

20.35u Vervolg presentatie Kaders en lokale ambities

21.00u Napraten met een drankje en hapje

Graag nodigen wij monumenteignaren/beheerders en geïnteresseerde uit voor deze inspiratie-bijeenkomst op woensdag 7 september om 19:00 uur, in Hotel Nassau, Nieuwstraat 23, 4811 WV Breda.

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar erfgoed@breda.nl.

We ontvangen je graag op 7 september!

Met vriendelijke groeten,

Team Erfgoed (Gemeente Breda)
en
Lidwien & Annelies (OMD Breda)