Afbeelding: OMD Breda | Marco Diks

Inschrijving editie 2024 geopend

Nieuws

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Het is lente, de bomen lopen weer uit, de zon schijnt en de voorbereidingen voor OMD gaan weer van start. We hopen uiteraard dat er dit jaar weer veel mooie en bijzondere monumenten meedoen!

Vandaag is de inschrijving gestart voor monumenten/pandeigenaren en erfgoedverenigingen. Via de mail hebben zij een uitnodiging gekregen om zich weer op te geven voor deze nieuwe editie van Open Monumenten Dagen Breda 2024.

De European Heritage Days (EHD) benoemen elk jaar het overkoepelende thema voor Open Monumentendag. Voor 2024 is het thema Routes, netwerken en verbindingen. In Nederland vertalen wij dit thema naar de volgende slogan: Onderweg!

Om ons te voorzien van tips en ideeën heeft het landelijk bureau een inspiratiedocument opgesteld. Aan de hand hiervan en met de slogan Onderweg! kan iedereen op zijn eigen manier aansluiten bij het thema.

Heb jij van ons geen bericht ontvangen, maar bewoon je wel een monument of ben je eigenaar van een monument of gebouw met een bijzonder historisch verhaal? En wil jij andere monumentenliefhebbers mee laten genieten door jouw monument open te stellen tijdens Open Monumenten Dagen Breda? Dan kan ook jij je opgeven.

Kijk dan in het menu bij Meedoen / Voor monumenten. Hier vind je alle informatie over het thema van dit jaar en het inschrijfformulier.

Wil je eerst wat meer weten? Dan kan je ook contact met ons opnemen via het volgende e-mail adres: info [at] omdbreda.nl

Inschrijven kan tot 22 maart 2024.