FAQ

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het e-mailformulier onderaan deze pagina.

Wanneer zijn de Open Monumentendagen in Breda?

Ieder jaar in het tweede weekend van september vinden in Nederland de Vriendenloterij Open Monumentendagen plaats. Ook in de gemeente Breda. De editie van 2024 valt op zaterdag 14 en zondag 15 september.

Hoe laat zijn de monumenten in Breda geopend?

Zaterdag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur en

Zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur

Waar kan ik de monumenten die open zijn vinden?

Verspreid over de hele gemeente Breda (inclusief alle dorpen) zijn monumenten open en worden activiteiten georganiseerd. Een overzicht van de monumenten die meedoen vind je in het menu Programma. Via de rode knop kom je bij een actueel overzicht.

Voor wie zijn de Open Monumentendagen bedoeld?

Voor alle bewoners en bezoekers (van jong tot oud) van Breda.

Moet je voor de toegang betalen?

Nee.

De deelnemende monumenten zijn gratis toegankelijk. Ook alle activiteiten zijn gratis. Het enige waarvoor geld gevraagd kan worden is catering (zoals koffie, thee & gebak).

Kan ik overal zo naar binnen?

Het overgrote deel van onze monumenten is vrij toegankelijk. Echter een aantal zijn i.v.m. de kwetsbaarheid van het interieur en/ of de veiligheid alleen toegankelijk op reservering.

Toegang is dan alleen mogelijk op vertoon van een gratis toegangsbewijs. Op de pagina van het monument vind je in de rechter zijbalk een button 'reserveren'. Kies en dag en een tijdstip. Je kunt voor maximaal 4 personen reserveren. 

Hoe kan ik een plek reserveren voor niet vrij toegankelijke monumenten?

Vanaf dit jaar loopt de inschrijving voor monumenten met een beperkte capaciteit via de landelijke website: www.openmonumentendag.nl  Bij het monument en/of activiteit vind je in de rechter zijbalk onder het kopje openingstijden  een button 'Reserveren'.

Door hier op te klikken is het mogelijk een dag en tijdstip te reserveren. Je kan voor maximaal 4 personen reserveren. Hierna ontvang je automatisch via bevestigingse-mail. Deze e-mail is tevens je toegangsbewijs.  Je kan het bericht uitprinten en meenemen of het op je telefoon laten zien.

Ik heb gereserveerd maar ik kan toch niet. Wat nu?

Het kan voorkomen dat het toch niet lukt om op het gereserveerde tijdstip langs te komen. We stellen het op prijs als je deze reservering annuleert, zodat iemand anders jouw plek(en) kan innemen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van ons mooie erfgoed.

Annuleren van je reservering kan via de bevestigingsmail die je ontvangen hebt of via je account op de landelijke website www.openmonumentendag.nl

Hoe kan ik mijn monument aanmelden voor Open Monumentendagen Breda?

Onder het menu 'Meedoen' kan je meer informatie vinden hoe je jouw monument kan aanmelden voor OMD Breda. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Jazeker, heel graag zelfs! Open monumentendagen Breda kan niet zonder vrijwilligers. Onder het menu 'Meedoen' kan je je via een online aanmeldformulier bij ons aanmelden als vrijwilliger.

Aansprakelijkheid

Bezoek van Open Monumenten Dagen Breda vindt plaats op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aanspra-kelijkheid voor schade of letsel als gevolg van deelname aan dit evenement en is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging van eigen eigendom of eigendom van derden.

Volg OMD Breda

Contactgegevens

Bezoekadres

Haven 9
4811 WK Breda

E-mail

info[at]omdbreda.nl

Stel jouw vraag

Wordt jouw vraag hierboven niet beantwoord? Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

10 + 15 =